STDM meminjamkan SJM Holdings HK bilion untuk meningkatkan bidaan konsesi perjudian
toto

STDM meminjamkan SJM Holdings HK$2 bilion untuk meningkatkan bidaan konsesi perjudian

SJM Holdings yang tersenarai di Hong Kong telah mengumumkan bahawa STDM, pemegang saham kawalannya, telah bersetuju untuk memberikan Data SDY pinjaman berjangka tidak bercagar sebanyak HK$2 bilion.

“Pinjaman itu adalah untuk tempoh tetap enam tahun dari tarikh pengeluaran dan menarik faedah sebanyak 4 peratus setahun,” kata syarikat itu.

STDM akan memberikan pinjaman kepada SJM Holdings untuk membolehkan syarikat itu melabur dalam anak syarikat utamanya, SJM Resorts, sebagai sebahagian daripada peningkatan modal saham yang SJM Resorts perlu ada Pengeluaran SGP untuk pra-kelayakan untuk tender awam konsesi perjudian yang Macau kerajaan dilancarkan lewat Julai . Pada masa yang sama, SJM Holdings telah melancarkan terbitan hak yang mana ia bercadang untuk menaikkan hasil bersih sehingga HK$2.93 bilion.

Daisy Ho, pengerusi dan pengarah eksekutif SJM Holdings, mengulas bahawa “kedua-dua pinjaman dan terbitan hak meningkatkan kedudukan kunci kira-kira dan kecairan syarikat dan akan meletakkan SJM Resorts dalam kedudukan yang kukuh untuk mengambil bahagian dalam tender bagi konsesi perjudian Macao yang baharu nanti tahun ini.”

STDM, yang diasaskan bersama oleh Stanley Ho pada 1962, memegang Toto SGP monopoli konsesi perjudian Macao sehingga liberalisasi sektor itu pada 2002, apabila ia menubuhkan SJM Holdings yang mengambil alih kasinonya.